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WHAT is cider?

サイダー(シードル)とは


リンゴ果汁を発酵させて作ったアルコール飲料「サイダー」。「シードル」ととも呼ばれるこのドリンクは、古くから世界中に親しまれています。
英語では「サイダー」、フランス語では「シードル」と呼ばれています。
リンゴだけでなく、発酵した梨、またはリンゴの組み合わせによって作られることもあります。
みんなにおいしい、サイダーについての歴史やリンゴの種類についてご紹介します。


Cider is an alcoholic drink produced from fermented apple juice.
Lets start by saying there are 2 ways to pronounce this ancient highly textual and flavoured beverage! The English way, being “cider” and the French way being “cidre”.
Cider can also be made from fermented pears or a combination of both





クラフトサイダー

CRAFT CIDER



クラフトサイダーは、新鮮な圧搾リンゴ果汁のみから作られていますが、大量生産されたサイダーは、ほとんどが濃縮リンゴジュースと少量の圧搾リンゴ果汁、およびブランドごとに異なる追加の砂糖を使用して作られています。



craft cider V cider
Craft ciders are made exclusively from fresh pressed apple juice, while mass-produced ciders are made using mostly apple concentrate with a small amount of pressed apple juice and additional sugars, which vary from brand to brand.


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サイダーの作りかた

How to make Cider?



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サイダーの飲み方

How to enjoy Craft Cider

サイダー全種が無濾過の為、ナチュラルなリンゴと酵母によるにごりが瓶内に見られます。上澄みを静かに注いだ後、瓶を回して澱をサイダーに馴染ませる事で味の変化が楽しめます。
澄んだサイダーとにごりサイダー、どちらがお好みか是非試してみてください。
しっかりとした味わいのサイダーは氷を入れた背の高いグラスに注いでも美味しいですが、氷なしでよく冷やしてももちろん美味しくお召し上がり頂けます。



All. Craft cider (have) has a natural apple and yeast sediment in the bottle, as (they) it have has not been filtered. Pour carefully for a clear cider, or roll the bottle before pouring to enjoy the cloudiness, the The flavour flavours changes change, try it and see which way you prefer.
The full flavours of cider works well in a tall glass over ice, but can be enjoyed as is. cold without ice as well.
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サイダーはどこで作られるのか

Where cider comes from

サイダー作りは、中世のフランス北西部、スペイ ン北部、及びイングランド南部で確立されまし た。この3か国は現在も世界最大のサイダー生 産国であり、消費国でもあります。
サイダーは18世紀のイギリスで特に人気があ りました。この時期大英帝国が世界中に領土を 拡大しており、結果、リンゴ栽培とサイダー作り の文化がイギリス人開拓者たちにより北米、そ してオーストラリアなどの新世界へともたらされます。



Cider making was well established by the Middle Ages in north-west France, northern Spain and southern England, and these three countries are still the world’s largest cider producing and cider consuming nations.
Cider was very popular in England in the 18th century, as England was expanding around the globe. Cider and the culture of cider expanded also. Growing apples, making & drinking cider becoame popular, especially in Australia.


オーストラリアの サイダーの歴史

Australian Cider History

1788 Apples came with the first settlers and apple orchards were planted in NSW & Tasmania
ニュー・サウス・ウェールズ州の総督となるブルーニー島に到着し、のちにリンゴの木を植える。

1912 "The Tasmanian Cider Companyregisters the name ‘Mercury’. Australia’s oldestsurviving commercial cider brand."
タスマニアン・サイダー・カンパニー が商標「マーキュリー」を登録する。 今日マーキュリーはオーストラリア に現存する最も古いサイダーのブ ランドである。

1930 Australian apple exports to the UK reach their peak オーストラリアの英国へのリンゴの輸出がピークとなる。 2007 Cider popularity surges in Europe following hot summers and a hugely successful Magner's marketing campaign to drink cider over ice. This trend coincides with a thriving interest in boutique Australian wineries and craft breweries. Over the next five years, dozens of new brands are born, some by existing wine and growers looking to diversify
"ヨーロッパの猛暑でサイダーの人気が急騰し、マグナーズによる「サイ ダーに氷を入れて飲もう」というキャンペーンが大成功する。このトレ ンドがオーストラリアのブティック系ワイナリーやクラフトビールへの 関心の高まりが同時期に起き、相乗効果をもたらす結果となる。その後 5年間で数十の新たなブランドが生まれ、そのうちのいくつかはワイン やビールの生産者が立ち上げたものだが、そのほとんどは新興のサイダー会社と、多様化を目指すリンゴ生産者によるものである。

2012 A new national association, Cider Australia, is established to support the development of a sustainable cider category.
継続的なサイダー・カテゴリーの発展を支援するべく、国の新た な機関サイダーオーストラリアが設立される。

2018 "Cider Australia launches the‘100% AUSTRALIAN GROWN’jobs in the craft cider community. trustmark to help consumers identify which ciders on the market are made from local apples and pears, to support Australian fruit growers and their regional communities and boo"
"Australian Grown (100%オーストラリアオーストラリアの果物農家とその地域コミュニティ、およびクラフトサイダーコミュニティを促進することを目的とする。"
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リンゴの種類

Types of apples



EATING APPLES (also known as dessert apples or culinary apples)

食用リンゴ (デザート用リンゴ、料理用リンゴと も称される)


これらはオーストラリアで最も広く栽培されて いる品種であり、主に生食用、調理用、またはジ ュースへの加工用に生産されています。オース トラリアのサイダーのほとんどはこれら食用リ ンゴから作られています。
その軽くて甘い風味と 新鮮な酸味が、生産者の目指すニューワールド スタイルのサイダーに最適であることと、入手 が簡単であるためです。

These are by far the most widely grown varieties in Australia and are mainly produced for fresh consumption, cooking or processing into juice.
Most Australian ciders are made from eating apples because their light, sweet flavour and fresh acidity suit the new-world style that the cider producers are aiming for.
・Pink Lady: medium-sweet style of cider "ピンク・レディ"
・Granny Smith : tart-tasting, high-acid, produces a clean, crisp, light-coloured cider – but the bitter-tasting. グラニー・スミス: 中甘口のサ イダーに
・Fuji : フジ
・Royal Gala» ロイヤル・ガラ
・Bulmer’s Norman ; produces a very different, dark-golden-coloured, rich, chewy cider. バルマーズノーマン: というリン ゴからは色の濃い、濃厚で飲みごたえのあるサ イダーができます。


CIDER APPLES

サイダー用リンゴ

食用リンゴと違い、伝統的なサイダー用リンゴ の品種はその苦味とタンニン、切れ味のある酸 が重宝され、イギリスやフランスで何世紀にも 渡ってサイダーの原料として選ばれてきました。
こういったリンゴ品種の中には食ベるにはあま り美味しくな一口噛むと、口の中の唾液を全て持っていか れるように感じるものもあります。

オーストラリアの果樹園農家は35種類 ものイギリスとフランスのサイダー用リンゴの品 種を選ぶことができます。

Unlike eating apples, traditional cider apple varieties were selected in England and France over centuries for their bitter tannins and tart acidity.
Some of these apples can be quite unpleasant to eat After fermentation, however, they produce a cider that is tangy, full-bodied and characterful.
35 different varieties of proper English and French cider apples are available to Australian orchardists,


・Dabinett ダビネット
・Ellis Bitters エリスビターズ
・Harry Masters ハリーマスターズ
・Ashton Bitters アシュトンビターズ



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サイダーの種類

types of cider

オーストラリアのサイダーの生産には2つの主なアプローチがあります。一つは 「ニューワールド的なアプローチ」と、もう一つは「伝統的なアプローチ」です。



There are two main approaches to cider making in Australia: the ‘new world’ approach and the ‘traditional’ approach.


サイダーを楽しもう

Enjoying cider


甘さを感じる基準は人それぞれですが、万人ウケするサイダーがここにあります。
極甘口からキリッとした超辛口まで、全て中庸に真ん中をとったミディアムと、私たちは幅広い味わいを
選ぶことができます。それを左右する一番の要素はどのりんご品種を使用しているかです。

サイダーは非常に多様性のあるアルコール飲料で飲み方も様々なスタイルで楽しむ事ができます。
食事中でも食前酒としても、そのままストレートで飲んでも氷を浮かべてもいいでしょう。

おすすめの楽しみ方をご提案するならば、 サイダーのタイプにもよりますが、料理との相性がとても良いので、 甘みの強いサイダーはアイスクリームをのせたアップルタルトやブルーチーズなど!

辛口サイダーになると、 ムール貝のワイン蒸しやガーリックバター焼、 グリルドポークに塩焼き鳥、フルーツやチーズ、蒸し鶏など いろいろな素材で作るサラダなどと相性は更に広がります。

無限のアイディアで色々な料理と合わせてお楽しみください!

Depending on your level of sweetness there is a cider for just about everyone.
From very sweet styles to bone dry and everything inbetween are widely available. Ity mostly depends on the type of apple used in the making process.

Cider is a very versity drink and can be enjoyed with or without food.
Neat or with ice.
Cider and food can be matched easily, it all depends on the type of cider:
Sweeter style of cider are perfect with Blue cheese or Apple Tarts, ice-cream
Dry styles are a lot more versitle
Cooked mussels
Grilled pork
Yakitori
Lots of different salads
Let your imagination run…..






"Images courtesy of Cider Australia" , "© Cider Australia".
For more information about Australian Cider visit www.cideraustralia.org.au


Cider List

サイダーリスト


"Images courtesy of Cider Australia" , "© Cider Australia".   For more information about Australian Cider visit www.cideraustralia.org.au


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